Kā pagatavot fenheli
12. maijs, 2016 pl. 14:57,
Nav komentāru
Fenhelim ir specifiska, anīsam līdzīga garša. Visveselīgāk to ēst svaigu salātos (ar citronu, olīvām un kaperiem) vai vienkārši grauzt kā
ābolu. To noteikti var arī tvaicēt un pēc tam apliet ar svaigu olīveļļu, kas samaisīta ar sāli,
sasmalcinātu ķiploku un balzamiko mērci. Vēl to var pievienot buljonam un dārzeņu biezeņiem
bērniem, jo tas ir lielisks līdzeklis gremošanas veicināšanai.Tipiska itāļu recepte. Fenheli sagriež lielos gabalos, vāra sālsūdenī
10 minūtes. Tad apcep sviestā. Sagatavo mērci: izkausē sviestu + pievieno miltus, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad pievieno pienu, turpinot maisīt. Pierīvē klāt muskatriekstu. Mērces konsistencei jālīdzinās krējumam. Apceptos fenheļus liek cepešpannā, pārlej ar sviesta, miltu un piena mērci (besciamella), bagātīgi pārkaisa ar rīvētu parmesan sieru un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz rodas kraukšķīga garoziņa. |
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.