Veģetārs baklažānu sacepums, ko novērtējuši arī visi
gaļēdāji. Recepte no mūsu draugu neapoliešu ģimenes.
Baklažānus sagriež gareniski plānās šķēlēs, apcep olīveļļā un kārtīgi nosusina. Pagatavo tomātu mērci: olīveļļā apcep sakapātu ķiploku un sīpolu,
pievieno gabaliņos sagrieztus svaigus vai konservētus tomātus, sāli,
baziliku un vismaz pusstundu vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē. Cepešpannā liek vairākām kārtām: baklažānus, tomātu mērci, gabaliņos
sagrieztu mocarellu, rīvētu parmezāna sieru. Liek karstā cepeškrāsnī uz
aptuveni 20 minūtēm. Ļauj sieram izkust un virsū izveidot nedaudz kraukšķīgu
garoziņu. Šādu pašu sacepumu var gatavot ar cukīni.