Rikotas siera kūka
9. aprīlis, 2021 pl. 10:02,
Nav komentāru
Iedvesmojoties no Lindas virtuve, jau vairrākkārtīgi esam gatavojušas šo izcili gardo un ļoti viegli pagatavojamo rikotas siera kūku.
Noteikti iesakam arī Tev!
Sastāvdaļas, kas nepieciešams:
- eļļa vai sviests pannas iesmērēšanai
- 200 grami miltu
- puse tējk. cepamais pulveris
- 80 grami cukura
- 80 g auksta sviesta
- 1 ola
- viena bio citrona miziņa (noteikti iesakām, jo tā papildina kūkas garšu ar īpašu akcentu)
Rikotas pildījumam:
- 500 grami rikotas (2 mūsu piedāvātās paciņas);
- 4 olas (vai 3 XL izmēra olas)
- 175 grami cukura (es lieku mazāk, citādi sanāk ļoti salda)
- 1 ēdamk. vaniļas esences
- 50 grami kartupeļu miltu
- 250 grami svaigu zemeņu (noskalotas un bez kauslapiņām, lielās sagriež mazākos gabalos vai arī var izmantot jebkādu sev tīkamu ievārījumu)
Gatavošana:
- Apaļas cepamās pannas (diametrs 23 cm) apakšu izklāj ar cepamo papīru, maliņas iesmērē ar eļļu vai sviestu.
- Miltos iemaisa cepamo pulveri, pieber cukuru. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves (var vienkārši sakapāt ar nazi mazākos gabaliņos), iemaisa miltos, cukurā. Pievieno olu un bio citrona miziņu. Tad vai nu virtuves kombainā pulse režīmā sajauc visas sastāvdaļas vai ātri samīca mīklu ar rokām, līdz veidojas viendabīga masa. Saveļ bulbiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Mīklu izņem no ledusskapja un starp divām cepamā papīra sloksnēm izrullē pannas diametrā plus 5 centimetri (maliņām). (Ja mīkla kļūst pārāk mīksta, to atkal ieliek ledusskapī.) Ieklāj sagatavotajā cepamajā formā, ar pirkstiem izlīdzina pa apakšu un pa malām pēc iespējas vienādā slānī. Mīklai jānosedz formas vertikālās malas.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Kamēr mīkla ledusskapī “atpūšas” vidēja izmēra bļodā kopā saputo rikotu, olas, cukuru un vaniļu. Iemaisa kartupeļu miltus (tā, lai nepatiktu kunkuļi). Pievieno zemenes (aptuveni 10 noliek malā), samaisa. Ja izvēlas ievārījumu, tad lej pa kārtām - ievārījums un rikotas maisījums pāri visam). Pildījumu lej ar mīklu izklātajā formā, pa virsu liek malā noliktās zemenes. Liek cepeškrāsnī uz cep 40 minūtes. Atdzesē, izbrauc ar nazi starp formu un kūkas malu, izņem kūku no formas un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
Labu apetīti!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.